I’m back…

Ok, her er jeg igjen, etter mange måneder. Det skal visst ikke være så lett å skrive blogg, hvertfall når all action skjer på Facebook. Der skriver man litt kortete og det krever ikke at man setter seg ned og har et tema. Likevel er det en tidstyv….

Jeg har altså så mye på hjertet at jeg tror jeg blir nødt til å skjerpe meg og få skrevet regelmessig her inne på bloggen. Jeg brenner for en reformasjon av skolen, hvor hensynet til ulikhetene ivaretas. Vi er delt inn i hovedsakelig t store grupper; A- og B-mennesker, teoretikere og praktikere, i den rekkefølgen. Men skolen er lagt opp etter A-mennesker og teoretikere alene. Skolen skaper tapere av alle B-mennesker og praktikere. Jeg vil også ha hjemmelekser ut av skolen.

En annen ting jeg er opptatt av om dagen er vårt velferdssamfunn og hvordan Høyre systematisk er i ferd med å rasere den tryggheten, ved å inneh dårlige holdninger til alle som av en eller annen grunn, ikke kn stå i arbeid. Jeg hører politisk sett mest til på høyresiden, men er ikke imponert over hvordan Høyre, og FrP har forvaltet sin tid i regjering.

Jeg er inne i en vanskelig periode av livet mitt, hvor det føles som om jeg er fanget og jeg finner ikke veien ut, i frihet. Frihet fra smerter, fra begrensninger, fra NAV, fra økonomihelvetet. På skolen blir man satt på gangen. Jeg er satt på venteværelset, hos ymse leger, behandlere og NAV. Venter på å bli avklart, hva nå de egentlig mener med det. Jeg ønsker i hvert fall å finne ut hva som forårsaker smertene og stivheten.

Når man står midt oppi noe, til halsen og vel så det, så blir det et fokuspunkt. For meg så har helse kontra kosthold blitt mitt fokuspunkt. Og temaet tarmbakterier har fanget min oppmerksomhet. Eh, æsj, sier du kanskje. Men sannheten er at du har dem også i mer eller mindre grad, så du burde vite mer om okkupantene dine.

Jeg leser altså alt jeg kommer over på tematikken, tar opp dokumentarer på tv og ser dem om igjen og om igjen. Skriver notater på ipaden min, når jeg kommer over noe interessant.

Det er komplisert og jeg vil forstå. Og det jeg har forstått, så langt, er at bakteriefloren i tarmene våre er helsefabrikken vår. Når den er rik, er vi friske, slanke og spreke i kroppen. Når den er mangelfull, avhengig av hva vi mangler, så er kroppen syk, overvektig og slapp.

Okidok, jeg må vite mere om dette. Og jeg kommer tilbake på det jeg har lært så langt i en annen blogg-artikkel.

See you there…