Tekst

Jeg har alltid elsket tekst, helt fra stiloppgavene på skolen. Så snart jeg kom i gang med en historie, så løp teksten avgårde med meg. Jeg ante ikke hvor det ville bære, og brydde meg heller ikke. Jeg sørget bare for å henge med så godt fingrene mine var gode for å føre pennen. Det endte ofte med lange stiler.

Ettersom voksenlivet ubønnhørlig innhentet meg, engasjere meg i debatter på nettviser, og også sosiale medier. Her kunne jeg virkelig utfolde meg, på egne profiler. Det var forøvrig slik jeg møtte min mann. Når folk spør hvordan vi møttes, sier jeg at jeg lastet ham ned fra internettet. Hans måte å formulere tekst appellerte til ordelskeren i meg – og vi klikket.

I min tid på ymse sjekkesteder, kom jeg over en profil med en setning som i ettertid har klistret seg fast i hjernebarken mitt: I consider myself a lover of words! Ja, sånn er det faktisk. Jeg simpelthen elsker ord, og alle de mulighetene man har til å bygge opp en setning, eller hel tekst. Det skal være en reise i tekst, ordvalgene skal ta leseren med inn i ditt hode, kunne se tankene dine. Gjerne danne seg sine egne også, det kommer helt an på hva som er formålet med teksten din.

De senere årene har skrivingen min ‘begrenset’ seg til jobben min med ‘Det Skjer i Moss’, arrangementstekster, magsinproduksjon med featurejournlistikk og politiske debatter jeg er altfor engansjert i til å la være å kommentere. Når jeg benytter ordvalget begrenset, så er det i forhold til hva jeg egentlig ønsker å benytte skriveriene mine til. Å skrive bøker…

Jeg har et par idèer, men har ikke klart å priorietere tiden – livet krever så mye annet av meg og jeg kjenner at jeg sakte visner. Denne personlige nettsiden og bloggen er et steg i retning å få gjort noe med det. – Je ska laga me en da’ i mårå, og i overimårå og så lenge je vil. Det er på tide å skape seg!

Skrive manuset til mitt eget liv istedenfor å styres etter andres manuskripter.

Her finner du mine artikler fra Det Skjer i Moss.

Artiklene i form av PDF-filer:

Webmagasinet Det Skjer i Moss –

Oktober 2014

November 2014

Desember 2014

Februar 2015

April 2015

Mai 2015

Papirutgivelser

Sommeren 2015

Vinter 2015/2016